Talentprogramma IMPACT Onderzoeksjournalistiek van Media Perspectives

Talentprogramma IMPACT Onderzoeksjournalistiek van Media Perspectives

Sinds april van dit jaar doe ik mee aan het Talentprogramma IMPACT Onderzoeksjournalistiek van Media Perspectives, gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het vier maanden durende programma bestaat uit twee delen: datajournalistiek en immersieve journalistiek. Het eerste deel, datajournalistiek, heb ik nu afgerond.

In dit deel hebben we verschillende masterclasses gevolgd van o.a. Jerry Vermanen (Pointer), Erik van Heeswijk (SmartOcto) en Martijn de Bie (SmartOcto). Ook gingen we in groepen aan de slag aan ons eigen dataverhaal. Mijn groep heeft de prijsverschillen van de Gehandicaptenparkeerkaart tussen gemeenten onderzocht. Hier leest u het verhaal dat wij hiervan gemaakt hebben.

Heel bijzonder is dat verschillende media ons onderzoek hebben overgenomen, waaronder NOS, NHnieuws, Omroep Gelderland en Noord-Hollands Dagblad.

Uiteindelijk zijn er zelfs Kamervragen gesteld naar aanleiding van het onderzoek, door Lucille Werner van het CDA. Dat fragment ziet u hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s