Bio

Ik ben Aimée Kniese. Ik ben geboren op 19 april 2000 en woon in Uitgeest. Zolang ik me kan herinneren antwoord ik volmondig ‘journalist’ op de vraag wat ik later wil worden. Ik wist toen amper wat het beroep inhield, naar mijn idee was het betaald nieuwsgierig zijn (wat misschien enige waarheid bevat). Van jongs af aan was ik altijd bezig met schrijven en las ik alle tijdschriften en kranten die ik maar in handen kon krijgen, beginnend bij Kidsweek en Tina.  Tot op de dag van vandaag lees ik graag, hoewel dit nu vooral online is.

Sinds 2017 studeer ik aan de School van Journalistiek en heb ik mijn propedeuse gehaald. In de zomer van 2018 volgde ik een korte cursus Fashion Journalism aan de London College of Fashion. In 2019 heb ik mijn minor Journalistiek afgerond aan de San Franciso State University. Verder ben ik werkzaam geweest als online redacteur voor weekblad de Uitgeester en gastblogger voor http://www.reistips.nl. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen op de redactie van ELLE.

Wat me zo aanspreekt aan journalistiek is nog steeds het nieuwsgierig zijn, maar ook de afwisseling. Er zijn zoveel onderwerpen om over te schrijven en zoveel mensen om te ontmoeten. Lokaal, regionaal, landelijk of wereldwijd: ik vind het allemaal even interessant. Daarnaast heb ik een grote passie voor reizen, concerten, mode en lifestyle.

IMG_0022